Buitenlandse munten inwisselen bij GWK

Wij krijgen vaak de vraag of we naast buitenlandse biljetten ook buitenlandse munten ter donatie aannemen.

In tegenstelling tot GWK, nemen wij wél buitenlandse munten aan.

Bij GWK kan je géén buitenlandse munten inwisselen, bij GWK kan je alleen buitenlandse biljetten inwisselen.

Overigens kan je bij GWK alleen van ongeveer 20 populaire landen biljetten terugwisselen naar euro’s. Je kan wél voor heel veel andere landen biljetten bestellen voordat je op reis gaat bij GWK, maar terugwisselen is ene stuk lastiger dus.

Wij nemen zelfs oude munten aan zoals Duitse Marken, al moeten we eerlijk zijn dat buitenlandse munten vaak heel weinig waarde hebben. Het is dus relatief duur om deze munten naar ons op te sturen in verhouding tot de verzendkosten.

Heeft u dus veel munten liggen en wil je deze komen afgeven, dan is dat natuurlijk altijd fijn. Maar als je veel munten (en dus een groot gewicht) wil versturen naar ons, dan kan het handig zijn om ons vooraf even te informeren via info [at] buitenlandsgelddoneren.nl

Als je ons kan vertellen wélke valuta je hebt (het bedrag of aantal is niet nodig) dan kunnen wij je vaak wel zeggen welke munten we wel of niet wensen te ontvangen. Of bijvoorbeeld alleen munten van 5 Duitse Mark en hoger, of 100 Franse Franc en hoger.

Stuur je een pakket of enveloppe naar ons op, dan betalen we op verzoek altijd de verzendkosten terug, maar we zijn een stichting dus we vragen je terughoudend te zijn met wat je op stuurt.

Verzendinstructies

  • Wij nemen alle soorten buitenlandse valuta in, zowel munten als biljetten.
  • Ook valuta dat in beginsel niet meer in te wisselen is.
  • U dient zelf verzendkosten voor te schieten. Voeg uw gegevens (IBAN en e-mailadres) toe in een briefje in de envelop en wij vergoeden u natuurlijk de verzendkosten.
  • Als u een e-mailadres doorgeeft, krijgt u altijd een reactie. Wees echter geduldig, wij zijn vrijwilligers en wij verwerken ontvangen valuta op kwartaalbasis.
  • Stuur uw buitenlandse valuta op naar onderstaand adres:
Adres:
Stichting Cambio
WeWork Building
Office DD.22
Weteringschans 165
1017 XD Amsterdam
Nederland