Tot wanneer kan ik nog guldens inwisselen?

Uiterlijke inwisseldatum guldens bij De Nederlandse Bank

Buitenlands geld en vreemde valuta doneren 12Zoals u in onderstaand overzicht, van de Europese Centrale Bank kunt zien, is het nog tot 1 januari 2032 mogelijk om gulden-biljetten in te wisselen tegen euro’s bij De Nederlandse bank.

Het is sinds 2007 helaas niet meer mogelijk om gulden-munten in te wisselen voor euro’s bij De Nederlandse Bank. U kunt deze gulden-munten nog wél doneren aan ons!

De Nederlandse Bank is de hoofdbank van Nederland en houdt toezicht op commerciële banken zoals ING, Rabobank en ABN Amro. Maar De Nederlandse Bank is óók de uitgever van de Nederlandse euro-munten- en biljetten.

De Nederlandse Bank heeft haar ‘cashcentrum’ in Haarlem, heeft zelfs een loket waar u gewoon als particulier heen kunt om guldens om te wisselen naar euro’s.

U dient hiervoor wel vooraf telefonisch een afspraak te maken. Het omwisselen neemt slechts enkele minuten in beslag. U dient zich te kunnen legitimeren én u dient een formulier in te vullen waarin u de herkomst van de guldens kunt verklaren.

Maar u kunt natuurlijk ook deze gulden nog doneren aan ons:

Verzendinstructies

  • Wij nemen alle soorten buitenlandse valuta in, zowel munten als biljetten.
  • Ook valuta dat in beginsel niet meer in te wisselen is.
  • U dient zelf verzendkosten voor te schieten. Voeg uw gegevens (IBAN en e-mailadres) toe in een briefje in de envelop en wij vergoeden u natuurlijk de verzendkosten.
  • Als u een e-mailadres doorgeeft, krijgt u altijd een reactie. Wees echter geduldig, wij zijn vrijwilligers en wij verwerken ontvangen valuta op kwartaalbasis.
  • Stuur uw buitenlandse valuta op naar onderstaand adres:
Adres:
Stichting Cambio
WeWork Building
Office DD.22
Weteringschans 165
1017 XD Amsterdam
NederlandVoor meer informatie neemt u contact op met: https://www.dnb.nl/betalen/guldenbiljetten-omwisselen/

 

Overzicht pre-euro valuta inwisselen datum